Franska revolutionen

The exercise was created 20.05.2024 by uxm1432. Anzahl Fragen: 8.




Fragen wählen (8)

Normally, all words in an exercise is used when performing the test and playing the games. You can choose to include only a subset of the words. This setting affects both the regular test, the games, and the printable tests.

All None

  • Vad är orsakerna till att det blir en revolution? Amerikanska revolutionen inspirerar andra länder att få demokrati, bönder och borgare börjar förstå det och undrar varför de själva inte har någon demokrati. Eftersom de inte har någon makt.
  • Vilka var arga över maktindelningen, varför? Bönder och borgare är också arga över maktdelningen, de har ju ingen makt alls, och när det väl röstas har varje stånd bara en röst och då är det ju lätt för prästen och adeln att samarbeta och gå emot det tredje ståndet.
  • Varför höjde de skatten och vad blev konsekvenserna av att de gör det? Under denna tiden hade franska staten det dåligt ekonomiskt sätt och väljer då att höja skatten för bönder och borgare vilket var 98% av befolkningen, så klart blir de arga och väljer då att göra uppror. De är också arga över att adeln inte behöver betala skatt men dom 98% behöver. Även höga brödpriser.
  • Vad/vilka var ståndssamhället (adel, präster och det tredje ståndet)? Ståndssamhället (adel, präster och det tredje ståndet)
  • Vad är eden i bollhuset, vart, hur, varför och när sker händelsen? 1789 samlades det tredje ståndet i ett bollhus eftersom dom inte fick vara i riksdagen. Och man lovade varandra att kämpa tills man fick igenom en ny grundlag, som var att alla skulle ha en varsin röst.
  • Vad var stormningen av Bastiljen vad hände, vad gjorde dom? Man har hört rykten om att kungens och hans arme ska anfalla och då väljer man att storma Bastiljen (fängelset) och tar med sig vapen och fångar.
  • Vad var skräckvväldet, vad hände? Efter revolutionen, när kungen är död blir det en liten maktkamp. Och där kommer robespierres och får makten, och behåller den genom att döda alla som är emot och det blir skräckväldet. Ca 30-40 tusen människor.
  • Vad belv konsekvenserna av revolutionen som gjordes? Andra länder avskaffar sina kungar. Frankrike fick en ny författning (grundlag) Adelns makt och privilegier avskaffades. Kyrkans makt minskade. Kvinnor fick ökade rättigheter.

All None

Freigegebene Übung

https://spellic.com/ger/abfrage/franska-revolutionen.12063570.html

Share