hållbar utveckling prov

The exercise was created 22.04.2022 by bob6969. Anzahl Fragen: 5.




Fragen wählen (5)

Normally, all words in an exercise is used when performing the test and playing the games. You can choose to include only a subset of the words. This setting affects both the regular test, the games, and the printable tests.

All None

  • vad menas med hållbar utveckling? hållbar utveckling är en utveckling som tillfredställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.
  • Vad menas med ekologiskt fotavtryck? beräkningar av det ekologiska fotavtrycket utgår man inte från faktiska spår i naturen utan använder statistik över konsumtion och produktion för att uppskatta hur mycket av planetens förnyelsebara förmåga som behövs för att ta fram allt som vi konsumerar och absorbera avfallet som bildas.
  • vad kan hända när u-länder blir i-länder? Dödligheten är i regel hög i fattiga länder. Den främsta orsaken till det är brist på mat och rent vatten. Undernärda blir lättare sjuka och får svårare att återhämta sig.
  • olika energikällor vilka? vad? bäst? sämst? det är sol, vind, vatten som är förnybar det är att den tar aldrig slut och olja och andra saker som är ändligt det menas med att det kan ta slut.
  • ekologiskt fotavtryck Används för att förklara hur mycket naturresurser vi förbrukar. påminner oss om att jordens resurser är begränsade.

All None

Freigegebene Übung

https://spellic.com/ger/abfrage/hallbar-utveckling-prov.10932798.html

Share